OG's 60 Gallon build

Joined
May 30, 2011
Messages
3,252
Likes
236
Points
63
Location
Riverside
#64
Did some electrical work so I can have outlets next to my apex board.



The board will be covered by this guy



So it’ll look like this



Also added 6 mollies because I have algae growing in the tank and this tank is to small for a tang. 4 of them started schooling and cleaning the rocks already.




Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
 
Joined
May 30, 2011
Messages
3,252
Likes
236
Points
63
Location
Riverside
#66
Connected my ATO reservoir to the RO unit under my kitchen sink. The RO is also hooked up to 2 3 gallon reservoir tanks and to the fridge. The fridge is right up against the adjacent wall so I T’ed the line on the fridge and ran it through the wall.



I have 2 optic sensors in the ATO reservoir that will activate the solenoid on the DI reactor. For safe measure I have a float switch on it too so it won’t over flow if a problem arises.


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
 

Smite

Premium Member
Supporter
2020 POTM
Joined
Jun 11, 2013
Messages
4,109
Likes
670
Points
83
Location
Garden Grove
#69
looking good man! So you have top shutoff and a sensor that kits the unit back on when it gets low?
 
Joined
May 30, 2011
Messages
3,252
Likes
236
Points
63
Location
Riverside
#70
looking good man! So you have top shutoff and a sensor that kits the unit back on when it gets low?
Yup. So the ATO works like normal. In the reservoir I have a high and low optic sensors. When the low sensor is above water it turns on the solenoid to fill the reservoir. When it hits the top sensor it closes the solenoid. There’s a float valve just in case the high sensor fails and doesn’t shut off the solenoid or if the solenoid fails in the on position


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
 
Joined
May 30, 2011
Messages
3,252
Likes
236
Points
63
Location
Riverside
#72
The tank has been looking like poop. I will not be setting up another tank this way again. I also was informed, by a reefer down the street that the water quality here sucks. This could be part of the problem too. I sent in an icp to see what’s up with the tank water and the RODI water.




Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
 

Smite

Premium Member
Supporter
2020 POTM
Joined
Jun 11, 2013
Messages
4,109
Likes
670
Points
83
Location
Garden Grove
#73
The tank has been looking like poop. I will not be setting up another tank this way again. I also was informed, by a reefer down the street that the water quality here sucks. This could be part of the problem too. I sent in an icp to see what’s up with the tank water and the RODI water.




Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Sorry to hear bud, but I gotta say its cleaner than mine right now! I wish mine algae was that trim. Looking forward to seeing what the ICP test shows.
 

BST310

New member
Joined
Feb 6, 2019
Messages
139
Likes
52
Points
8
Location
Carson
#74
Bummer but doesn’t look terrible.

Do you think it had to do with how you cycled the tank? Just curious as to what you meant by not setting up another tank the same way.
 
Joined
May 30, 2011
Messages
3,252
Likes
236
Points
63
Location
Riverside
#75
Bummer but doesn’t look terrible.

Do you think it had to do with how you cycled the tank? Just curious as to what you meant by not setting up another tank the same way.
Yeah, the way I cycled the tank and set it up. I usually do live rock and sand along with the zeovit 14 day cycle. With this tank I used dry rock and dry sand. To cycle it I used the Brightwell fish less cycle. There just isn’t enough biodiversity and that’s why I have all the dinos and algae issues. I usually dose the KZ Zeobak but this time I used MB7.


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
 
Joined
May 30, 2011
Messages
3,252
Likes
236
Points
63
Location
Riverside
#76
I ordered some Dr. Tim’s one and only to get some diversity in this tank. It should be here tomorrow. I’ll take pictures tomorrow to see a before and after. Hopefully it works.


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
 
Top